Egen barnmat

Dagen började med mammagrupp, tema: skadeprevention! Jag lärde mig faktiskt väldigt mycket denna gång och det känns verkligen skönt att veta exakt hur man ska göra om ens barn t ex sätter i halsen eller bränner sig. Usch jag hoppas aldrig det händer! Passade på att fråga BVC tjejen om jag kunde börja ge Hailey välling nu också och det tyckte hon var en bra idé. Hon sa även att man inte behöver hålla på att blanda ut vällingen med t ex ersättning då hon redan är van vid gluten eftersom hon äter ett mål gröt om dagen. Det ända hon rekommenderade var att ge några skedar katrinplommonpuré någon gång under dagen de första dagarna för att inte magen skulle bli trög medan den vänjer sig. Hon sa även att ja kunde börja ge ett till mål gröt eller välling om dagen och sen bara ge ersättning (gå över till NAN2) en gång under dagen som mellanmål. Så framöver kommer Haileys matschema se ut ungefär såhär tänkte jag:

Frukost - Välling eller ersättning
Lunch - Gröt + frukt
Mellanmål - Ersättning (NAN2)
Middag - Någon matpuré sen fruktdessert
Kvällsmål - Välling

För att sedan mot 8 månaders ålder bli ungefär såhär:

Frukost - Välling eller gröt
Lunch - Mat + fruktdessert
Mellanmål - Gröt/ smörgås
Middag - Mat + fruktdessert
Kvällsmål - Välling

Efter mammagruppen träffade jag en tjejkompis och hennes supersöta dotter som är två och en halv månad yngre än Hailey. Vi gick runt lite på stan och jag köpte en pipmugg till Hailey så hon kan lära sig dricka ur mugg och sen hittade jag även små lock man sätter på barnmatsglasburkar då de locken som sitter på inte går att återanvända. Perfekt om man vill göra egen barnmat för själva glasburken kan man ju spara.

När jag kom hem var jag ju självklart tvungen att inviga mina nya lock så jag provade att göra egen barnmat för första gången. Jag hittade på en kycklinggryta som faktiskt blev väldigt god!

Recept:
2 potatisar
1 morot
1 kycklingfilé
Ca 7 cm purjolök
Nån matsked knorrs frysta örtkryddor provencale

Koka allt tillsammans i små bitar och häll sedan av det mesta av vattnet. Tillsätt ca 2 msk rapsolja. Mixa med stavmixern. Färdigt! :) Busenkelt. Hoppas Hailey gillar det för hon ska få det till middag imorgon.